21 Ağustos 2021 Cumartesi

Dekoratif Çim Çit ve Çimenli Tel Çit

  Hiç yorum yok

Dekoratif Çim Çit Çevre Dostu Estetik ve Görüntü Kalitesi

Dekoratif çim çit panelleri gün geçtikçe çok daha fazla şekil ve yerlerde karşımıza çıkmaktalar. Artık özellikle mahremiyet, estetik ve güvenlik istenilen yerler için çim çit teli vazgeçilmez bir seçenek haline geldi. Ankara Çim çit tel örgü denilince aslında iki farklı ürünün birleşimi akla geliyor; tel örgü ve suni çim. Aslında tel örgü sistemleri yıllardır güvenlik amacıyla zaten yoğunlukla tercih ediliyordu. Bu ürüne özellikle son yıllarda iyice gelişen ve popülaritesi bir hayli artan suni çim sistemlerinin de eklenmesi ile çim çit panel ya da çim tel örgü olarak adlandırılan yeni bir ürün ortaya çıkmış oldu.

Bu yeni ürün, genellikle yeşil renkte tercih edilmektedir. Bu renk ise doğayı ve doğallığı çağrıştırdığı için bir yandan güvenlik sağlanırken, diğer yandan da göz zevkine hitap edecek şekilde dışarıdan görülemeyecek bir sistemi oluşturmaktadır.

Peki çim tel ürünlerin doğaya herhangi bir zararı var mıdır? Aksine, tel çim çit sistemleri doğa dostu mudur? Petrol bazlı bir ürün olan suni çim nasıl çevre dostu olabilir? Kaliteli bir tel örgü ve suni çim üreticisi olan Ankara Çit Firması olarak sizlere suni çim tel örgü sistemlerinin çevreye ve doğaya olan etkisine yönelik ilgi çekici bir yazı hazırladık.


Dekoratif Çim Çit ve Çimenli Tel Çit

Gelişen yoğun sanayi koşulları ve hızla kirlenmekte olan dünyamızda geri dönüşüm özelliğine sahip malzemelerin kullanılması çok büyük önem arz etmektedir. Küresel ısınmanın etkilerinin de arttığı günümüzde uluslararası kuruluşlar, ülkeler  veya yönetimler, geri dönüştürülebilir malzemelerin kullanılmasını teşvik hatta zorlayıcı uygulamalar takip etmektedir. Bu nedenle üretilen her malzemenin geri dönüşümlü olması gereklidir.

Çim çit tellerinin iki farklı sistemin birleşimi olduğunu daha önce belirtmiştik. Bu sistemlerden ilki olan tel örgü sistemleri için farklı malzeme ve yöntemler kullanılabilmektedir. En yaygın olarak kullanılanları örgü teli veya diğer adıyla tel örgüler ile panel çit sistemleridir. Çim çit paneller için genellikle tel örgüler tercih edilir.

Panel çit veya örgü tellerinin genel olarak iki farklı yapı malzemesi vardır;


Galvanizli örgü teli, PVC kaplı örgü teli

Bu iki malzeme ya polyester bazlı toz boya veya PVC bazlı termoplastik toz boya ile kaplanırlar. İki boya çeşidi de tellerin dış etkenlere karşı son derece dayanıklı olmalarını sağlar. Ayrıca tel örgüler belirli aralıklarla yerleştirilmiş metal çit direkleri ile desteklenir.

Çimli tel veya panel çim çit sisteminin diğer malzemesi ise suni çimdir.

Suni çim, petrol bazlı olan; Polipropilen, Lateks, Poliüretan, Polietilen malzemelerinden üretilmektedirler.

Yukarıda her iki sistemler için belirtilen tüm malzemeler geri dönüştürülebilir malzemelerdir. Bu malzemelerin hiçbiri doğaya veya çevreye zararlı değildir.

Yeniden Kullanılabilir Suni Çim Çit

Geri dönüştürülebilir malzemelerin en önemli özelliği yeniden kullanılabilmeleridir. Ancak geri dönüştürme denildiğinde bir dönüştürme aşaması söz konusudur. Ancak tekrar kullanım için illa ki bir işlem yapılmasına gerek yoktur. Çim duvar ya da çim çit panellerin en önemli özelliği, kolayca sökülüp takılabilmeleri, böylece farklı yerlerde tekrar kullanılabilmeleridir.


Çim çit paneller, son derece dayanıklı ve uzun ömürlü bir malzemedir. Doğru şekilde kullanıldığı ve bakımları gerçekleştirildiği takdirde en az 10 yıllık bir ömre sahiptir. Bu nedenle çim çit panelleri hem uzun kullanım süresi, hem de yeniden kullanılabilir olması nedeniyle doğa dostu bir üründür.

Suni Çim Çit Paneller Sulama Gerektirmez

Suni çim çit panellerinin en önemli avantajlarından biri de sulama gerektirmemesidir. Çim çit paneller için, hem doğal hem de suni çimler kullanılabilir. Ancak suni çimlerin gerek üretilmesi, gerekse bakım ve idamesi çok daha kolaydır.

Doğal çimlerin düzenli olarak sulanmaları gerekmektedir. Hatta özellikle yetişme aşamasında yüksek miktarda suya ihtiyaç duyulur. Suni çim için ise herhangi bir sulama ya da ciddi bir bakım gerektirmez. Böylece hem çok daha az bir masraf hem de kaynak gerektirir. Zaten kısıtlı olan su kaynaklarının çim büyütme veya bakımı için kullanılmaması, bahçe çim çit sistemlerinin çevreci bir özelliğe sahip olmasını sağlar.

Sonuç olarak baktığımızda çim çit panellerinin;

Tüm malzemelerinin geri dönüştürülebilir olması,

Kolayca sökülerek farklı alanlarda kullanılabilmeleri,

Dayanıklı ve uzun ömürlü olmaları,

Ciddi bir bakım gerektirmemeleri,

Sulama ihtiyacı olmaması


özellikleri nedeniyle çevre dostu olduklarını, doğru şekilde kullanıldıkları takdirde doğaya veya çevreye hiçbir zararlarının olmadığını, ayrıca doğal görünümleri ile estetik açıdan çok faydalı olduklarını söyleyebiliriz. Çim çit fiyatları açısından değerlendirdiğimizde, birçok fonksiyonu olan bu ürünlerin son derece maliyet etkin olduğunu söyleyebiliriz.

Ankara Çit firması olarak ülkemizdeki en kaliteli çim çit panel üreticisiyiz. İnternet sayfamızı inceleyerek çim tel örgü sistemleri hakkında gerekli tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu ürünler ve panel çim çit fiyatları hakkındaki her türlü sorunuz için lütfen bize ulaşın. Tüm Çimenli çit ürünlerini görüntülemek için sayfamıza göz atmak istermisiniz? http://www.panelcitankara.com/urundetay/dekoratif-cim-cit

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder