21 Ağustos 2021 Cumartesi

Panel Çit ve Bahçe çiti Uygulaması

  Hiç yorum yok

Bina çevresine panel çit uygulama, günümüzde artık lüksten öte her bina için zorunlu hale gelmiş durumdadır. Gerek görünüm açısından, gerekse güvenlik açısından son derece önemli olan çit uygulamaları; müşteri talebine göre farklı şekillerde yapılabilir. Günümüzde başta çim çit panel olmak üzere sırasıyla; boru direkli çit veya metal çit direkleri, beton direkli çit gibi farklı çit türleri kendini göstermektedir. Bu çit türlerinden size uygun olan hangisiyse seçiminizi yaparak tarafımızla iletişime geçebilirsiniz. Panel çit uygulaması, Tel çit uygulaması, Bahçe çiti uygulaması, Bahçe teli uygulaması, Çit uygulaması, Ankara çit sistemleri ve montaj uygulamaları için bizimle irtibat kurmanız yeterlidir.

Bina çevresine panel tel çit uygulama yaptırırken dikkat etmeniz gereken birkaç husustan bahsedip, ardından uygulama ve ürün çeşitliliği detaylarına değineceğiz. Bu noktada dikkat edilmesi gereken ilk şey, profesyonel bir ekiple çalışmaktır. Aynı zamanda eğer herhangi bir tecrübeniz yoksa, kendiniz montaj yapmamanızdır. Her ne kadar uzaktan basit bir işlem gibi görünse de; birçok teknik detayı bulunan bina çevresine çit uygulama işleminde eğer ufak hatalar yapılırsa, herhangi bir olumsuz hava koşulu ya da ufak bir darbede çit yıkılma sorunu boy gösterebilir. Bu yüzden profesyonel bir ekiple çalışmak son derece önemlidir.

Her çit türünün kendine göre uygulama zorluğu bulunmaktadır. Tel örgü çit paneller ve çim çit paneller uygulama açısından diğer çit türlerine göre bir tık daha kolaydır. Fakat boru direkli çit, beton direkli çit gibi büyük çit ürünlerinde uygulama zorluğu bu panellere göre 2 kat daha fazladır. Dolayısıyla alınan işçilik ücreti de yüksektir. Eğer binanız çok yüksek güvenlik önlemleri gerektirmiyorsa, yani riskli bir konumda değilse bu bahsettiğimiz boru ve beton olmak üzere 2 çit türüne gerek yoktur. Dekoratif olması isteniyorsa çim çit paneller, eğer dekoratiflik ve peyzaja uyum önemli değilse; çitlerin olması yetiyorsa düz çit paneller tercih edilmelidir.

Bina Çevresine Çit Uygulama Aşamaları Nelerdir?

Bina çevresine tel çit uygulama konusunda ilk olarak binada keşif çalışmaları yapılır. Alan boyutu, hangi şekilde çit döşeneceği, hangi malzemelerin kullanılacağı, zemin yapısı ve teknik birçok detay araştırılır. Keşif işlemi tamamlandıktan sonra alana uygun olacak yükseklikte çit panel üretimi başlar. Müşteri talebi doğrultusunda panellerin göz aralıkları belirlenir. Standart aralıklar 15×15 olarak söylenebilir. Göz aralıklarının belirlenmesiyle birlikte paneller üretim bandına girer ve hassas bir çalışma sonrasında birer birer çıkar.

Ardından keşif işleminin yapıldığı binaya Ankara Çit olarak uzman ekip arkadaşlarımızla birlikte uygulama aşamasına geçilmesi için ulaşılır. Sonrasında keşif işlemi yapılırken tespit edilen montaj noktalarında çukur açma işlemi başlar. Açılan bu çukurlara birer birer panel direkleri eklenir. Ardından ise paneller yerleştirilir. Yan yana eklenen panellerin kusursuz bir şekilde birleştirilmesi gerekir. Bu noktada da yine teller kullanılır ve özel bir birleştirme türüyle bu işlem de başarıyla sonuçlanır. Eğer bu işlemler gerçekleştirilmeden önce zemin düz değilse ilk aşama zemin düzleme çalışması olacaktır.

Bina Çevresine Hangi Çit Tercih Edilmelidir?

Bina çevresine bahçe çiti seçenekleri arasından hangisinin tercih edilmesi gerektiği de oldukça merak edilen konuların başında gelmektedir. Bizler bu noktada her zaman çim çit panel önerisinde bulunuyoruz. Çünkü doğaya en uyumlu olan ve sırıtmayan panel türü budur. Eğer yüksek maliyetler istenmiyorsa, bu durumda çim çit panellerin çimsiz hali olan normal çit paneller tercih edilebilir. Boru ve beton direkli çitler oldukça kaba ve abes bir görüntü oluşturacağı için bu anlamda pek önerilmemektedir.

Eğer site çevresi bahçe tel çit döşeme işlemi yapılacaksa bu durumda da kesinlikle çim çit panel uygulaması yapılmalıdır. Böylelikle, çok daha doğal ve organik bir görüntü oluşacaktır. Çim çit panellerle ve diğer tüm çit çeşitleriyle ilgili daha detaylı bilgi ve fiyat hakkında görüş almak için iletişim bölümde yer alan kanallar aracılığıyla bizlerle iletişim kurabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder